Att göra vecka 18

Bildkälla

Jag tänkte att det kunde vara kul med en sammanfattning för vad som skall hända den kommande veckan. Den här veckan blir förhoppningsvis rätt lugn med mycket studier.

➤ Skriva klart en sista sammanfattning för en kurs jag går på handelshögskolan

➤ Studera straffrätt så att jag har något att komma med om en vecka när jag skall göra hemuppgift i kursen 

➤ Åka och kolla på en lägenhet. Det blir nämligen flytt om en månad! Den här lägenheten vi skall se är allt annat än den vi bor i nu men jag tror den kan bli riktigt bra. Det krävs kanske bara lite kreativa lösningar då mängden förvaringsutrymme är minimalt.

➤ I slutet av veckan skall jag bege mig till min hemkommun för att fira morsdag och sånt. 

02.05.2016 kl. 14:36

Evighetslistan

Så här tänker jag kring vacciner

Det finns en orsak till att exempelvis mässling, påssjuka och polio inte längre existerar i detta land och det är tack vare vaccinprogrammet. Bra så. Vaccin som använts i åratal och som det ständigt forskas kring känns säkera. Hastigt framskaffade vaccin (svininfluensa) är jag dock lite tveksam till. 

Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här

Låt andra göra precis som de vill utan att skamma dem. Vi kan inte veta något om någon annans motiv till ett ingrepp. 

Min sanna åsikt om muminmuggar

Jag blir alltid på gott humör av muminmuggar. Själv samlar jag inte aktivt på dem utan har ett par i skåpet som jag fått. 

Ska barn synas på sociala medier? 

Jag tycker det är värre att skriva personliga saker om barnet än att lägga ut bilder. Men man kan ju fundera på var gränsen för bilder går. Skulle du lägga ut bilder på dej själv naken i badet eller när du sitter på wc? Inte? Lägg då inte heller ut sådana på ditt barn. 

Är jag feminist eller inte? 

Ja. Jag är för jämställdhet. 

Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar

Bloggare skall också ha råd att leva. Jag tänker att så länge som samarbetena följer lagen är de okej. Sen är det upp till bloggaren själv att välja hur många samarbeten hen vill ha. Om man som läsare inte tycker om reklam får man väl helt enkelt börja betala för det man läser eller sluta läsa. 

Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder

Ja, och flickor kan ha blått, grönt och svart. 

Dop eller namnfest - vad väljer jag?

Om det någon gång blir aktuellt så får vi ta ställning till det sen.  Men en fest för barnet kommer vi i alla fall ha! 

Bloggska - är det ett viktigt språk?

Det som jag kallar bloggska är mer ett visst sorts sätt att skriva och uttrycka sig. Kanske lite så som niotillfem-Sandra skriver? 

Den berömda bloggfasaden - ska man visa allt i bloggen?

Nej. Men det som jag inte tycker om är bloggare som hintar om A utan att sedan säga B. 

27.04.2016 kl. 10:09

Håret

En bra hårdag från början av veckan! ↑ 

Mitt hår är det jag får allra mest kommentarer/frågor/komplimanger för. Därför tänkte jag nu berätta min hårhistoria. Mina lockar är helt naturliga. Min grundfärg är någonslags mörkblond och jag brukar lägga i blonda slingor för att ljusa upp det. Någon dag kanske jag visar en bild alla mina hårfärger genom tiderna. Har haft allt mellan blond och kolsvart. 

hårbilder

Hösten 2012. Här hade jag lärt mig tämja håret. Dock vägrade jag klippa det pga vågade inte kort? 

Det tog mig ungefär 20 år att lära mig älska mitt hår. I högstadiet led jag verkligen och ville mest klippa av hela skitet. Högstadiet är ju den tid i livet man vill vara som alla andra och passa in. Varje dag kändes som en kamp mot håret. Jag var så avundsjuk på mina klasskamraters långa, glansiga hår. Allra mest störde det mig att jag inte kunde variera min frisyr på något sätt.

 

hårbilder

Min standarfrisyr under högstadiet och början av gymnasiet.

Då hade jag verkligen inte någon aning om hur man skall behandla lockigt hår och det resulterade i en strikt knut varje dag. Frissigheten tog annars överhand. De bästa dagarna var sådana då jag varit till frissan och hon plattat det.

hårbilder

2011 kanske? Varje gång jag tvättat håret så låter jag det torka i min turban. 

Jag minns precis när genombrottet kom. Jag hittade av en slump balsammetoden på nätet. Vid det laget hade jag två gånger gjort en rakpermanent (sämsta idén ever) och lagt ner en absurd summa på hårprodukter. Så det skadade liksom inte att pröva. Och ser ni, på den vägen är jag ännu.

Jag använder inga produkter som innehåller silikon eller SLS och det har verkligen gjort en stor skillnad. Lockigt hår är naturligt väldigt torrt och SLS (och andra former av kemikalien) tvättar bort alla naturliga oljor som håret behöver för att må bra. I början använde jag mig regelrätt balsammetod men på senaste tiden har jag börjat köra på naturliga produkter istället. 

Häromveckan bestämde jag mig för att pröva något nytt och bad frissan klippa det över axlarna. Sen drog jag efter andan en gång, blundande och bad henne ta några centimeter till. Jag har aldrig varit så nöjd med en frisyr. Längden gör verkligen att lockarna kommer till sin rätt. 

27.03.2016 kl. 13:58

 

Kategorier

Senaste kommentarer

29.06, 22:26Dubbeldörrar och högt i tak av Amanda
27.04, 20:33Håret av Mandi
22.04, 12:03Håret av Ebba
30.03, 12:45Håret av Maria
28.03, 10:52Håret av Sandra