Håret

27.03.2016 kl. 13:58

En bra hårdag från början av veckan! ↑ 

Mitt hår är det jag får allra mest kommentarer/frågor/komplimanger för. Därför tänkte jag nu berätta min hårhistoria. Mina lockar är helt naturliga. Min grundfärg är någonslags mörkblond och jag brukar lägga i blonda slingor för att ljusa upp det. Någon dag kanske jag visar en bild alla mina hårfärger genom tiderna. Har haft allt mellan blond och kolsvart. 

hårbilder

Hösten 2012. Här hade jag lärt mig tämja håret. Dock vägrade jag klippa det pga vågade inte kort? 

Det tog mig ungefär 20 år att lära mig älska mitt hår. I högstadiet led jag verkligen och ville mest klippa av hela skitet. Högstadiet är ju den tid i livet man vill vara som alla andra och passa in. Varje dag kändes som en kamp mot håret. Jag var så avundsjuk på mina klasskamraters långa, glansiga hår. Allra mest störde det mig att jag inte kunde variera min frisyr på något sätt.

 

hårbilder

Min standarfrisyr under högstadiet och början av gymnasiet.

Då hade jag verkligen inte någon aning om hur man skall behandla lockigt hår och det resulterade i en strikt knut varje dag. Frissigheten tog annars överhand. De bästa dagarna var sådana då jag varit till frissan och hon plattat det.

hårbilder

2011 kanske? Varje gång jag tvättat håret så låter jag det torka i min turban. 

Jag minns precis när genombrottet kom. Jag hittade av en slump balsammetoden på nätet. Vid det laget hade jag två gånger gjort en rakpermanent (sämsta idén ever) och lagt ner en absurd summa på hårprodukter. Så det skadade liksom inte att pröva. Och ser ni, på den vägen är jag ännu.

Jag använder inga produkter som innehåller silikon eller SLS och det har verkligen gjort en stor skillnad. Lockigt hår är naturligt väldigt torrt och SLS (och andra former av kemikalien) tvättar bort alla naturliga oljor som håret behöver för att må bra. I början använde jag mig regelrätt balsammetod men på senaste tiden har jag börjat köra på naturliga produkter istället. 

Häromveckan bestämde jag mig för att pröva något nytt och bad frissan klippa det över axlarna. Sen drog jag efter andan en gång, blundande och bad henne ta några centimeter till. Jag har aldrig varit så nöjd med en frisyr. Längden gör verkligen att lockarna kommer till sin rätt. 

Kommentarer (4)
Åå det är så snyggt!!!! Jag har haft det likadant i högstadiet, hatat mina lockar och haft stram hästsvans varje dag. Tyvärr försvann mina lockar med puberteten, så nu har jag spikrakt hår och saknar lockarna enormt! Jag har till och med övervägt en permanent ;) jag hoppas att de skulle komma tillbaka nu efter att jag fått barn, men det ser illa ut.
Sandra28.03.16 kl. 10:52
Tack! När jag var barn fick jag alltid höra att "sen i puberteten blir det nog rakt", nå så gick det ju inte. Nu har det övergått till "vänta bara, om du får barn blir det nog rakt" :)
13.04.16 08:55
Du har verkligen supersnyggt hår! :)
Maria30.03.16 kl. 12:45
Tack :)
13.04.16 08:54
Åååh vilket hår! Härliga lockar!
Ebba22.04.16 kl. 12:03
Tack!
25.04.16 12:11
Älskar ditt hår! Så vackert och så himla respektingivande på något sätt! Är så himla ledsen att mina lockar försvann. Roligt att du börjat blogga igen, har saknat din blogg! :)
Mandi27.04.16 kl. 20:33
Tack Mandi! Jag hade glömt hur roligt det är med blogg, skall försöka hålla den uppdaterad den här gången :)
02.05.16 19:22

 

Kategorier

Senaste kommentarer

29.06, 22:26Dubbeldörrar och högt i tak av Amanda
27.04, 20:33Håret av Mandi
22.04, 12:03Håret av Ebba
30.03, 12:45Håret av Maria
28.03, 10:52Håret av Sandra